prosze o rozw
michu: Rozwiaz graficznie rownania:
a)2x=x+2
b)(12)x=x+3
c)(1,5)x=x+0,5
d)2x=x3
25 paź 21:42
krystek: a) kreślisz funkcje wykładniczą y=2x i prostą y=x+2 I pozostałe analogicznie.
25 paź 21:46
ewa: a) Naszkicuj w jednym układzie współrzędnych 2 wykresy :
y=2x (f. wykładnicza)
y=x+2 (f. liniowa)
Rozwiązanie to punkty wspólne tych wykresów
25 paź 21:47
michu: jak mi wyszly punkty wspolne (2,4) to mam ta 2 podstawic pod x?
25 paź 21:58
Piotr:
(2,4) to jest rozwiazanie
25 paź 22:04
25 paź 22:35
ewa: x=2 jest rozwiązaniem tego równania
25 paź 22:36