Rozwiąż nierówność
Miron94: Jak rozwiązać taką równość

2
2x −4*2
x+10
x−4*5
x=0
25 paź 21:38
Ajtek:
Nie widzę nierówności

.
25 paź 21:39
Miron94: ajjj, już się plącze od tych zadań

Rozwiąż równość xD
25 paź 21:47
Nienor: 2x*2x−4*2x+5x*2x−4*5x=0
2x*2x+5x*2x−4*5x−42x=0
2x(2x+5x)−4(2x+5x)=0
(2x−4)(2x+5x)=0
2x=4 ∨ 2x+5x=0, jedno i drugie jest zawsze większe od 0, równanie nie ma rozwiązania.
x=2
25 paź 21:48
Mati: Skąd Ci się tam kurna wzięło 42x no pytam jakim cudem?!
14 lis 07:03
Janek191:
Tam jest 4*2x ( II wiersz )
14 lis 07:18