Pilne
B: jeżeli p<0, to wyrażenie |p|+|1−2p| można zapisać w postaci
A. −3p+1 B. −p+1 C. 3p−1 D. 3p+1
25 paź 20:32
aniabb: −p +1−2p =1−3p
25 paź 20:35
B: wskaż wyrażenie którego wartość dla każdej liczby rzeczywistej a jest ujemna
A. −|a−1| B.−|a+1| C. −|a2−1| D.−|a2 +1|
25 paź 20:43
Maslanek: D.
a2+1>0
25 paź 20:47
pigor: ... jeśli tego "nie widzisz} w pamięci, to np. tak :
p<0 /*(−1) ⇒ −p>0 /*2 ⇒ −2p>0 /+1 ⇒
1−2p>1>0
stąd i z definicji modułu :
|p|+|1−2p| = −p+1−2p=
−3p+1 odpowiedź
A . ...
25 paź 20:48
B: jeżeli x ∊ (−2;0), to wartość wyrażenia |x−3|−|x+2|−2|x| jest równa
A. 1 B.−1 C 1,5 D. 2
25 paź 20:50
aniabb: 3−x −x−2+2x =1
25 paź 20:51
B: zbiór liczb równoległych na osi liczbowej od liczby −3 i 4 można opisać równaniem
A.|x+3|=|x−4| B..|x−3|=|x+4| C. |x+3|=|x+4| D. |x−3|=|x−4|
25 paź 20:54
aniabb: A
25 paź 20:56
B: a jak to rozwiązać
25 paź 20:57