Rozwiąż równanie
Miron94:
25 paź 19:42
Ajtek:
Dobrze przepisałeś przykład?
25 paź 19:54
Miron94: Tak, dobrze, ponoć ma wyjść równanie sprzeczne
25 paź 19:55
Ajtek:
Bo tak wychodzi

.
25 paź 19:56
Kejt: heh, a ja je policzyłam i nie wrzuciłam, bo mi sprzeczne wychodziło myślałam, że to źle..a nie
chciało mi się sprawdzać
25 paź 19:58
zombi: o ile się nie myle mozesz sobie zrobic podstawienie t=3x
ostatecznie dostaniesz
2t=0
2*3x=0 impossibru
25 paź 19:59
Miron94: oki, dziękuję bardzo
25 paź 20:00
ICSP: x ≠ 1
(3x + 2)(3x − 3) = (3x − 2)(3x + 3)
t = 3x , t > 0
(t+2)(t−3) = (t−2)(t+3)
t = 0 − mamy sprzeczność.
25 paź 20:00