matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że
seba:
Wykaż, że 3
√
11+6
√
2
−
√
19− 6
√
2
= 10 Doszedłem do tego że 3
√
11+6
√
2
= 3
√
(3+
√
2
)
2
dalej nie wiem
25 paź 19:08
Kejt:
√
11+6
√
2
=
√
(3+
√
2
)
=|3+
√
2
|=3+
√
2
√
19−6
√
2
=
√
(3
√
2
−1)
2
=|3
√
2
−1|=3
√
2
−1 spróbuj dalej
25 paź 19:33