pomocy
olo : 
prosze o pomoc mam na jutro zadanie. zrozpaczona
Oto treść zadania :
Na przyjęciu imieninowym zakupiono 5 półlitrowych butelek coca coli,
8 kartoników soku pomarańczowego po 250 ml każdy oraz 3 butelki
wody mineralnej o pojemności 750 ml każda. Ile napojów przygotowano na to przyjęcie ?
zapisz obliczenia.
25 paź 19:04
Krzysiek: ile napojów czy ile litrów...?
ps na pewno takie napoje kupiono na imieniny
25 paź 19:06
zombi: To raczej imieniny jakiegoś dziecka albo coś...
25 paź 19:07
olo : ile litrów
25 paź 19:08
Krzysiek: 5*(0,5) +8*(0,25)+3*(0,75)=...
25 paź 19:11
seba: coca cola 5l
sok 8 kartonów po 250ml
3 buteli wody mineralnej po 750 ml
1l= 1000ml
coca cola 5l
sok 8* 1/4l = 2l
woda 3* 3/4 l =9/4l = 2,5l dodawać mi się już nie chce xD
25 paź 19:11
olo : Ale prosze o ręsztę bo jestem słaba z matmy
25 paź 19:12
olo : ok
25 paź 19:12
olo : może ktoś inny mi jeszcze pomoże ? i dokończy ?
25 paź 19:14
aniabb: to kalkulator i dalej ...
25 paź 19:15
olo : nic nie rozumiem

kto mi zrobi dobrze całe zadanie ?
25 paź 19:22
Mila: Działanie masz u Krzyśka −post 19:11 weź do ręki kalkulator i licz.
25 paź 19:27
Mati_gg9225535: nie słaba tylko leniwa
25 paź 19:28
olo : to do mnie pasuje
25 paź 19:35
Krzysiek : Tak ale na swoje imieniny wie ile ma wydac i co moze za to kupic a tu juz nie policzy. Wie ze
jak ma 7,50 zl to moze kupic 5 butelek po 1,5 litra kazda a tutaj nie wie . Naprawde brak
slow . A potem prostych rownan czy dzialan nie bedzie potrafila robic tylko bedzie POMOCY
26 paź 10:31