matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to ??
Miron94:
(2+
√
3
)
x
+ (2−
√
3
)
x
= 4
25 paź 19:01
Krzysiek:
1
2+
√
3
=
2−
√
3
podstawienie: t=(2−
√
3
)
x
t>0 spróbuj rozwiązać takie równanie:
1
+t=4
t
25 paź 19:03
Miron94:
OKi, dzięki
25 paź 19:05