matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Zuzia:
rozwiąż równanie: a) sin(3x− pi/2)=0 b) cos(x−pi/6)=1/2 c) cos
2
(2x−pi/4)=1 d) 2cos(3x− pi/3)= −
√
3
e) |cos2x −1|=1/2
25 paź 18:54
Zuzia:
kto pomoże
25 paź 19:00