matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
róża:
x
3
− 12x
2
+x−12=0
25 paź 18:49
róża:
proszę niech mi ktoś mniej więcej pokaże jak to zrobić...
25 paź 18:50
ICSP:
x
2
(x−12) + 1(x−12) = 0 (x−12)(x
2
+1) = 0 dokończ.
25 paź 19:50
róża:
dzięki wielkie
25 paź 22:19