matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
rzekomy:
NIE KLIKAĆ 7.143b) (a,b,c) − ciąg geometryczny teza:
1
1
1
a
2
b
2
c
2
(
+
+
= a
3
+b
3
+c
3
a
3
b
3
c
3
b=aq c=aq
2
P=a
3
+a
3
g
3
+a
3
q
6
= a
3
(1+q
3
+q
6
)
1
1
1
L=a
6
q
6
(
+
+
=
a
3
a
3
q
3
a
3
q
6
a
6
a
6
a
6
=q
6
(
} +
} +
)=
a
3
a
3
q
3
a
3
q
6
a
3
a
3
=q
6
(a
3
+
+
= wyłączyłam a
3
włączyłam q
6
q
3
q
6
=a
3
(1 +q
3
+ q
6
) L=P
12 maj 18:49