matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
g
mataa:
Przedstaw w postaci jednego logarytmu wyrażenie a) 1+ log
3
4 b)log
2
5+1 c) log
1
/
2
3−2 d) 2−log
4
6
25 paź 17:43
mataa:
pomoże ktoś?
25 paź 17:55
MQ:
Podpowiedzi: a) 1=log
3
3 b)1=log
2
2 c)−2=log
1/2
4 d)2=log
4
16
25 paź 17:58