miary kątów
Hania =): Miary kątów trójkąta są w stosunku 1:5:3. Ile stopni ma kazdy z kątów;>?
proszee o pomoc.!:(
12 maj 18:38
tim: Miary kątów mają odpowiednio:
1x
5x
3x
1x + 5x + 3x = 180O
OBLICZ X.
12 maj 18:40
Tomek: Suma katow w trojkacie =180%
1x+5x+3x=9x
180:9= 20
20%:100%:60%
12 maj 18:40
Tomek: oczywiscie nie % tylko stopni ^^^
12 maj 18:41
Mickej: kąty w procentach ciekawe
12 maj 18:42
Tomek: Ojtam

To matura tak dziala na czlowieka
12 maj 18:44
Hania =): Hehee

wyszło mi 20 100 i 60 stopniii ;>?
12 maj 18:46