Zbadaj okresowośc funkcji i wyznacz okres podstawowy jeżeli istnieje.
aqlec: Zbadaj okresowośc funkcji i wyznacz okres podstawowy jeżeli istnieje.
1) f(x)=sin1/x
2) f(x)=[x]
3) f(x)=<x>
4) f(x)=sin(sgnx)
Proszę o wytłumaczenie
25 paź 15:46
aqlec:
25 paź 16:13
aqlec:
25 paź 17:07
aqlec:
25 paź 18:18
aqlec:
25 paź 20:38
Mila: 1) z definicji
F(x+T)=f(x) gdzie T ( okres) − niezależne od x
| 1 | | 1 | |
| − |
| =2kπ po wyznaczeniu T jest ona zależna od x. |
| x+T | | x | |
Ta funkcja nie jest okresowa
25 paź 21:12
25 paź 21:35
df : xccddcn xxs
26 paź 17:58