Sporządź wykres funkcji, która liczbie m przyporządkowuje liczbę rozwiązań rówan
sparco: 2|x+1| − 2|x| + |x−1|=m
25 paź 15:31
M:
31 sty 06:02
M:
29 lip 18:32
:
W(x)=2|x+1| − 2|x| + |x−1|
W(−1)=0
W(0)=3
W(1)=2
Szukany wykres
g(m) = k{0 dla m<0 &1 dla m=0 & 2 dla (0<m<2) lub (m>3) &3 dla m=2 lub m=3 & 4
dla 2<m<3 }
31 lip 09:34
Dziadek Mróz: poprawiony wzór funkcji:
| | ⎧ | 0 dla m<0 | |
| | ⎜ | 1 dla m=0 | |
| g(m) = | ⎨ | 2 dla (0<m<2) lub (m>3) |
|
| | ⎜ | 3 dla m=2 lub m=3 | |
| | ⎩ | 4 dla 2<m<3 | |
1 sie 17:47