Nie wiem jak mam się do tego zabrać
Ewunia: Miejscem zerowym funkcji f jest liczba 2. oblicz K
25 paź 13:46
Zuza: f(2)=0
podstawiasz za x 2 i liczysz
25 paź 13:47
25 paź 13:48
Ewunia: i to już koniec jest ? czy jeszcze coś dalej się liczy mnoży lub dzieli jak ja tego nie
rozumiem
25 paź 13:49
aniabb: masz teraz obliczyć to K
25 paź 13:50
Piotr:
no wylicz K
25 paź 13:51
Ewunia: czyli musze podzielic to wszystko prze 2 ee nie wiem ?
25 paź 13:51
aniabb:
1=3(2−K)
...
K=5/3
25 paź 13:52
Ewunia: a co się stąło z 0?
25 paź 13:54
25 paź 13:55
aniabb: 0+3 =3
25 paź 13:55
Piotr:
−3 przenieniesione na prawo
25 paź 13:56
Ewunia: a to tka można robić?
dziekuję za pomoc

Ale nadal nie rozumiem ale to nic.
25 paź 13:56
Piotr:
pewnie, ze mozna
25 paź 13:57
Piotr:
sprobuj zrobic drugie
25 paź 13:57
Ewunia: yyy jak tam jest 5x to za x wstawiam 2?
25 paź 14:00
Piotr:
zgadza sie.
25 paź 14:02
Ewunia: napisze ale coś czuję że to będzie źle
25 paź 14:05
Ewunia: a może napisze sam wynik
źle?
25 paź 14:07
Piotr:
skróć i jest git
25 paź 14:08
Ewunia: oo to jak mnie pani od matematyki nic nie nauczy to zawsze jest internet dziękuję
25 paź 14:10
Piotr:
powodzenia
25 paź 14:11