matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Parabole z rysunku otrzymano w wyniku przesunięcia funkcji
lukas:
Parabole z rysunku(link) obok otrzymano w wyniku przesunięcia wykresu funkcji f(x)=x
2
. Oblicz pole zacieniowanego prostokąta. link do rysunku:
https://plus.google.com/u/0/photos/110037247076667430254/albums/5802974931654475921/5802974936232843618
25 paź 12:52
ICSP:
2
25 paź 12:56
lukas:
a jak to policzyć?
25 paź 14:47
aniabb:
P = ab
25 paź 14:49
aniabb:
b=1 jak widać a = −1−(−3) = 2
25 paź 14:50