matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiory
Siedem:
Przedstaw następujące zbiory w postaci przedziałów: 1. E= {x∊R: ∀
y∊R
6x+xy=0} 2. F= {x∊R: ∀
y∊R
y
2
+xy+1>0} 3. G= {x∊R: ∀
y∊R
xy
2
−2y−1≤0}
24 paź 22:01