Dane są punkty A = (−2, 0), B = (8, 3). Na prostej o równaniu y = 4 wyznacz taki
ala: Dane są punkty A = (−2, 0), B = (8, 3). Na prostej o równaniu y = 4 wyznacz taki punkt C, dla
którego
trójkąt ABC ma najmniejszy obwód. Wykonaj rysunek pomocniczy.
24 paź 21:57
ala:
24 paź 22:00
ala: Dane są punkty A = (−2, 0), B = (8, 3). Na prostej o równaniu y = 4 wyznacz taki punkt C, dla
którego
trójkąt ABC ma najmniejszy obwód. Wykonaj rysunek pomocniczy.
24 paź 22:01
ala:
24 paź 22:04
aniabb:

|AC| + |BC| − min
24 paź 22:05
aniabb:
|AC|=√(x+2)2+42
|BC|=√(x−8)2+12
√(x+2)2+42 + √(x−8)2+12
24 paź 22:07
ala:
24 paź 22:09
ala:
24 paź 22:10
ala:
24 paź 22:10
aniabb: x=6
24 paź 22:12