matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia
Mika:
(n+3)!/(n+2)! jak to policzyć
24 paź 21:37
Beti:
(n+3)! = 1*2*3*...*n*(n+1)*(n+2)*(n+3) (n+2)! = 1*2*3*...*n*(n+1)*(n+2)
(n+3)!
więc:
= n+3
(n+2)!
24 paź 21:41
aniabb:
(n+2)!*(n+3)
=n+3
(n+2)!
24 paź 21:41