matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste a jednak!
mmmomok:
3/x−1 −3/x +=? co mam zrobić?
24 paź 19:35
news:
zapisać to porządnie
24 paź 19:38
mmmomok:
3:x−1 − 3:x =
24 paź 19:43
zombi:
chodzi ci o przekształcenie?
3
3
−3
−
=
x−1
x
x(x−1)
24 paź 19:46
mmmomok:
tak
24 paź 19:49