.
Kasiaaaa: PRAWDOPODOBIEŃSTWO. pomocyyyy...!
W pudełku znajdują się nastepujące maskotki: 5 piesków, 3 kotki i "n" misiów. Doświadczenie
losowe polega na losowym wyborze jednej maskotki z pudełka. Prawdopodobieństwo wylosowania
| | 1 | |
jednej maskotki wynosi |
| Zatem: |
| | 5 | |
a) n=1
b) n=7
c) n=3
d) n=5
24 paź 19:26
seba: O co ci chodzi jak z maskotek losujesz maskotkę objętnie jaką to zawsze jakąś wyciągniesz to
masz 100 % źle przepisałaś zadanie, albo się mylę.
24 paź 19:28
Kasiaaaa: | | 1 | |
Prawdopodobieństwo wylosowania JEDNEGO MISiA wynosi |
| sory * |
| | 5 | |
24 paź 19:57