matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
piórnik:
Wychodząc od wykresu f(x)=
1
x
sporządź wykresy funkcji:
5−x
a) f(x)=
3x−2
2|x|+1
b) f(x)=
3−|x|
x−3
c) f(x)=1−2|
|
x+2
24 paź 19:19
piórnik:
umie ktoś to zrobić?
24 paź 23:14
aniabb:
umiem
24 paź 23:14
piórnik:
a pomożesz?
28 paź 11:17