matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosty przykład ! Pomocy :]
siemanko:
Proszę o wyliczenie x : 2x −
√
2
x = 8 − 3
√
2
24 paź 19:05
dero2005:
x(2−
√
2
) = 8−3
√
2
8 − 3
√
2
2 +
√
2
x =
*
= 5 +
√
2
2 −
√
2
2 +
√
2
24 paź 19:10
edward:
x(2−2
√
2
)=8−3
√
2
x=
8−3
√
2
2−2
√
2
x
2+2
√
2
2+2
√
2
x=5+
√
2
24 paź 19:15