matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Log3 1/2=a log3 6= b to liczba...
Paulina:
Jeżeli log3 1/2=a i log3 6=b to liczba log3 4+ log3 12 jest równa : a) a+b b) 1−4a c) 3
2
b−a d) ab
24 paź 19:03
Paulina:
w C ma być 3
2b−a
24 paź 19:03