matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Malwina:
zbadać czy ciąg jest monotoniczny 1) a
n
=
n
√
1+6
n
a
n+1
=
√
n+1
{1+6
n+1
} a
n+1
: a
n
=
√
n+1
{1+6
n+1
}:
n
√
1+6
n
=1
1
n+1
+6
1
n+1
]
1
1
n
+6
1
n
]=(1+6):(1+6)=1≥1 ciąg rosnący
24 paź 18:31
Malwina:
24 paź 18:41
Tad:
... co TY wypisujesz
? ....zabawy sobie urządzasz?
24 paź 18:46
Malwina:
24 paź 18:52