matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ukł równan
miśka:
⎧
2x+3y=5
ile rozwiazan ma układ rownan
⎩
x= −1
24 paź 17:04
zombi:
x=−1
7
2(−1)+3y=5 ⇒ 3y=7 ⇒ y=
3
24 paź 17:05
Piotr:
jedno. dwie proste nierownolegle przecinaja sie w 1 punkcie ( o ile sie nie nakladaja
)
24 paź 17:07