matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Marzenka10:
1
1
Jesli a+
=6 to a
2
+
jes równe :
a
a
2
A 36 B 34 C 12 D 30
24 paź 15:49
zombi:
(a+
1
a
)
2
=a
2
+
1
a
2
+2(a*
1
a
) a
2
+
1
a
2
=(a+
1
a
)
2
−2=6
2
−2=34
24 paź 15:53