PROSTOKĄT
KINIA : STOSUNEK BOKÓW PROSTOKATA WYNOSI 7;2 , A JEGO POLE MA 56CM (kwadratowe ) . \
OBLICZ DŁUGOŚCI BOKÓW TEGO PROSTOKĄTA ?
24 paź 15:43
DNO:
LUDZIE. CZY WY JUŻ STRACILIŚCIE ZDOLNOŚĆ MYŚLENIA
24 paź 15:46
KINIA : zdolość może nie tylko brak czasu

Pomoże ktoś?
24 paź 15:57
Piotr:
boki to 14 i 4 .
24 paź 15:58
zombi: a=7x
b=2x
7x*2x=56
14x2=56
x2=4
x=2
a=14
b=4
24 paź 15:59
mały jelonek:
a=(7*x) b=(2*x)
7x * 2x = 56
14x2 = 56 / : 14
x2 = 4
x =2
7*2 * 2*2 = 56
a= 7*2 =14 b= 2*2=4
24 paź 16:03
KINIA : Dziekuje WAM bardzo serdecznie
24 paź 16:07
KINIA : Jeszcze jedno mam zadnie;
Rozwiąż równanie;
n/n+1+1/2=−2/n+2
pomoże ktos ?
24 paź 16:09
zombi: | | n | | 1 | | −2 | |
ma być |
| + |
| = |
| ? jesli tak to |
| | n+1 | | 2 | | n+2 | |
na ukos wymnoz i rozwiaz
24 paź 16:14
KINIA : tak

sorki żle kolezanka mi podała.
Dokładnie tak to miało byc.
24 paź 16:34