aa
PASCAL : Witam. Mam problem, nie obchodził mnie pascal dlatego nie rozumiem nic... Moja wina wiem.
Mam prośbe dlatego, pomoże mi ktoś z tymi zadaniami.?
1.
var
x:array [1..100] of integer;
i,n: integer ;
begin
n:= 40
for i:=1 to n do x[i]:=3*i+6 ;
x[21]
Taki fragment i ile będzie wynosił x czy coś takiego trzeba obliczyć ?
2.
Jakiej instrukcji użyjesz aby sprawdzić zawartość wszystkich komórek tablicy tak zadeklarowanej
:
lista:array [1..100] od char;
24 paź 14:45
Wągroszczak: Pomoże Ktoś?
24 paź 15:20
Wągroszczak: ?
24 paź 19:41
zombi: wpisz tylko writeln(x[21]); i ci wyswietli, troche nie rozumiesz tego co napisales.
2.
for i:=1 to n do
write(x[i],',');
24 paź 19:44
zombi: nie rozumiem*
24 paź 19:56