.
DSGN.: granica
u
n=
√n+√n −
√n−√n
i 2 przyklad
u
n=
√n(n−√n2−1)
jakim to sposobem
24 paź 11:03
24 paź 11:07
DSGN.: ale w 2 nie widze takowej możliwosci

<chyba>
24 paź 11:10
ICSP: a ja widze :
√(n + √n2−1
24 paź 11:11
DSGN.: no tak dzieki
24 paź 11:29
DSGN.: dochodze do sytuacji (2przykład)
| | n2(n−√n2−1) | |
= |
| i teraz wszystko dzielić przez n albo n 2 czy jak  |
| | √n+√n2−1 | |
24 paź 11:45
ICSP: Źle

Zgubiłeś pierwiastek na górze. I skąd się to n
2 wzięło
24 paź 11:47
DSGN.: pierwsze n wyciagnałem spod pierwiastka czyli zapisałem tak n2√n−√n2−1 (pewnie juz tu
jest zle ) i dalej pod ten wzór a2−b2=...
24 paź 11:52
DSGN.: cofam cofam

co ja czynie
24 paź 11:56
DSGN.: a to jak?
24 paź 12:36