pomocy
Monia: Pierwiastki i potęgi ..

(√3)−5 : (√12)−5 =
[(a−2)−5]3 : [(a−3)−1]−2=
√2 * 3√4 * 8 −1/3
___________________ =
16 1/2* 4√2
24 paź 10:26
aniabb: zrób ułamki używając U { to co na górze}{to co na dole} (tylko bez odstępu między U i
nawiasami )
24 paź 10:29
Monia: (√3)−5 : (√12)−5 =
[(a−2)−5]3 : [(a−3)−1]−2=
√2 * 3√4 * 8 −1/3
___________________ =
161/2* 4√2
24 paź 10:33
aniabb:
(U{
√3{2
√3)
−5 =32
| | a30 | |
wykładniki mnożysz a potem odejmujesz |
| =a36 |
| | a−6 | |
do wspólnej podstawy 2
24 paź 10:36
24 paź 10:37
bania:
| (√3)−5 | | 1 | |
| = (√3/12)−5 = ( |
| )−5 = 25 = 32 |
| (√12)−5 | | 2 | |
24 paź 10:38