matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Monia:
Dziwne rzeczy mi wychodzą ..
Kto pomoże ? (
√
3
)
−
5
: (
√
12
)
−
5
= [(a
−
2
)
−
5
]
3
: [(a
−
3
)
−
1
]
−
2
=
√
2
*
3
√
4
* 8
−
1
/3 ___________________ = 16
1
/2*
4
√
2
24 paź 09:58
Mila:
1
a) (
√
3
:
√
12
)
−5
=(
√
)
−5
=2
5
=32
4
b)a
30
:a
−6
=a
36
c) licznik 2
1/2
*2
2/3
*2
−1
= sumujesz wykładniki mianownik: 4*2
1/4
=2
2
*2
1/4
=2
9/4
24 paź 16:49