równanie z 3 niewiadomymi
olka: witam nie mam pojęcia jak sie zabrac za rozwiązanie takiego ukladu, musze wyliczyć wartosc
współczynników a i b:
119,26=R0 ( 1 + 50a+ 502b)
138,54=R0 (1+100a+1002b)
153,93=R0 (1+ 140a + 1402b)
byłabym bardzo wdzięczna za pomoc !
24 paź 09:10
Karol:
Rozwiąż układ równań
| 119,26 | | R0(1 + 50a + 502b) | |
| = |
| |
| 138,54 | | R0(1 + 100a + 1002b) | |
i
| 119,26 | | R0(1 + 50a + 502b) | |
| = |
| |
| 153,93 | | R0(1 + 140a + 1402b) | |
119,26(1 + 100a + 1002b) = 138,54(1 + 50a + 502b)
i
119,26(1 + 140a + 1402b) = 153,93(1 + 50a + 502b)
24 paź 09:21
olka: DZIĘKUJE BARDZO
24 paź 17:54