matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
valdi80:
prosze o pomoc lim (x
2
−4)/(x
3
+8)=? x→−2
24 paź 00:21
kylo1303:
x
2
−4=(x−2)(x+2) x
3
+8=(x+2)(x
2
−2x+4) skroc i zobacz co wyjdzie
24 paź 00:40
valdi80:
dzieki
24 paź 00:46