M zerwowe
marta: Miejsca zerowe :
3√1−x3
23 paź 22:27
Ajtek:
1−x
3=0
I liczysz

.
23 paź 22:28
marta: to pierwiatek opuszczam?: d
23 paź 22:29
Ajtek:
Przy miejscu zerowym tak
n√a=0 ⇔ a=0

.
23 paź 22:30
marta: ale to bd parabola z ramionami w górę?: D
23 paź 22:31
zombi: po co ci parabola ? 1−x3=0 x=1 koniec
23 paź 22:32
marta: no tak ale ja liczę przebieg zmienności funkcji (pochodne) : DD
23 paź 22:33
Ajtek:

To nie będzie parabola przede wszystkim.
Ta funkcja wygląda tak.
23 paź 22:34
marta: dzięki a potrafisz granicę obliczyć?
23 paź 22:35
asdf: przy x −−>
23 paź 22:36
marta: nie pomogę bo nie wie mam podane tylko 3√1−x3
23 paź 22:38
Ajtek:
Cześć asdf
limx→∞=−∞
limx→−∞=∞
Jeżeli jest to funkcja postaci f(x)=3√1−x3 oczywiście.
23 paź 22:39
asdf: Witaj Ajtku
23 paź 22:39
Ajtek:
asdf granicę zazwyczaj liczymy na krańcach dziedziny

.
23 paź 22:41
asdf: tego to nie wiedziałem
23 paź 22:42
Ajtek:
asdf żartowniś

.
23 paź 22:44
asdf: w życiu
23 paź 22:46
Ajtek:
Nie wierzę Ci
23 paź 22:54
Marta: Dzięki żartownisie ; D
24 paź 11:21