matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!
Patii:
x−1
−2
Wyznacz wartości a i b tak, aby funkcje f(x) =
oraz g(x)=
+b były równe.
x+1
x−a
12 maj 15:01
Tomasch:
a=−1 b=1
12 maj 15:11
Patii:
a jak to obliczyłeś? bo musze miec rozwiązania...
12 maj 15:23