matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
prosi:
Dane są przedziały A=(−
∞
;a> i B=<−3a+4;
∞
), a) dla jakich liczb a zachodzi równość A \ B=R? b) Znajdź taką liczbę a (o ile istnieje), aby A \ B=(−
∞
;−5) c) Znajdź taką liczbę a (o ile istnieje), aby B \ A=(−5;
∞
)
23 paź 21:00