matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz x jeśli
ola:
Oblicz x jeśli 0,25log
3
x
2
+1 =0
23 paź 20:30
aniabb:
0.25log
3
x
2
=−1 log
3
x
2
=−4 x
2
=3
−4
=(1/81) x=−1/9 lub x=1/9
23 paź 20:36
ola:
log3x2=−4 skąd ta −4?
23 paź 20:37
aniabb:
obustronnie *4
23 paź 22:14