Prosze o pomoc !! Pilne :(
Lila: 1)Jakie jest prawdopodobieństwo, że przy rzucie dwiema kostkami do gry wypadnie suma oczek
większa od 4?
2)Na ile sposobów można zakwaterować 4 osoby w czterech jednoosobowych pokojach?
12 maj 14:25
tim: 1).
12 maj 14:26
tim: |Ω| = 6 * 6 (bo dwa rzuty po sześć możliwości) = 36
|A| = 30
12 maj 14:28
Darek: a drugie to chyab zwykle P
4=4!=24
12 maj 14:31
tim: Darek, a czy ty masz konto na matematyka.pl?
12 maj 14:36
Lila: Dzieki wielkie

mam jeszcze jedno którego nie jestem pewna ile jest wszystkich liczb
trzycyfrowych, w których zapisie nie występuje cyfra 0?
12 maj 14:37
Darek: ja nie mam

ja jade jako gosc o imieniu

w 1 cyfrze napewno nie moze

wiec 9 mozliwosci
w 2 cyfrze tez 9 mozliwosci ze dla cyfr od 1 do 9

w 3 to samo
wiec ja bym dal z zasady mnozenia 9 * 9 * 9 = 729 liczb bez " 0 "

chybbaaa doobrzeee
12 maj 14:50