matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc w logarytmach
aaaa:
Wiedząc, że log
5
4 =a i log
5
14 =b wyznacz za pomocą liczb a i b liczbę: log
5
7
23 paź 20:08
ICSP:
14
log
5
7 = log
5
= log
5
14 − log
5
2
2
myśl dalej
23 paź 20:10
aaaa:
A tam nie powinno być 14/4 ?
23 paź 20:13