matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź wartość parametru a.
Edytka:
x
Liczba −4 jest rozwiązaniem równania
=2. Znajdź wartośc parametru a
2x+a
23 paź 19:48
ICSP:
za x podstaw − 4 i oblicz a
23 paź 19:51
zombi:
dla x=−4 L=P
−4
L=
=2=P
−8+a
−4
=2
−8+a
23 paź 19:52