matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mini:
wiedząc, że sinx− cosx = 1/6 oblicz sinx i cosx . proszę o wytłumaczenie jak co po kolei robić.
23 paź 19:38
ICSP:
1
sinx − cosx =
6
sin
2
x + cos
2
x = 1 teraz rozwiąż ten układ równań a otrzymasz sinx oraz cosx
23 paź 19:38