matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ekstrema lokalne funkcji
sylwia:
a) f(x,y,z) = x +
y
2
4x
=
z
2
y
=
2
z
b) f (x,y) = 4xy =
1
x
+
1
y
c) f(x,y) = xyln (x
2
+y
2
) d) f(x,y) = e
2
x
+ (x+y
2
+2y)
12 maj 13:39