matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
prosi:
10
8
+10
9
/11000*10
5
= zapisz w postaci potęgi liczby 10, proszę z wyjaśnieniem. Dziękuję.
23 paź 18:45
Arek:
10
8
+10
9
10
8
+10
9
10
8
(1+10
1
)
=
=
11000*10
5
11*10
3
*10
5
11*10
8
10
8
*11
=
=1
10
8
*11
23 paź 19:19
Arek:
a przecież 1=10
0
23 paź 19:20