:)
anna: Oprocentowanie proszę o sprawdzenie

Pan Nowak zaciągnął w banku kredyt na rok w wysokości 18 000zł. Po roku spłacił wraz z
odsetkami 22 680. Jakie bylo oprocentowanie kredytu ?
ODP : 26%
23 paź 18:29
anna: Pan Nowak zaciągnął w banku kredyt na rok w wysokości 18 000zł. Po roku spłacił wraz z
odsetkami 22 680. Jakie bylo oprocentowanie kredytu ?
23 paź 18:41
Eta:
18000(1+p)=22 680
p=.........
23 paź 18:45
Anna: p= 0,26
23 paź 18:47
Saizou : i pomóż to jeszcze razy 100 %
23 paź 18:49
Anna: czyli 26% to dobrze mi wyszło ale ja innym sposobem proporcjami obliczylam
23 paź 18:51
Eta:
p=0,26 to p% = 26%
23 paź 18:51