matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby
Maciek:
Porównaj liczby a= 3
100
−2
150
i b= 3
50
+ 2
75
23 paź 18:17
Eta:
a= (3
50
)
2
−(2
75
)
2
= (3
50
+2
75
)*(3
50
−2
75
) teraz daj odpowiedź ...........
23 paź 18:25
Maciek:
nic mi to nie pomogło
23 paź 18:28