matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzinę funkcji
konik:
hej. czy mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć, jak wyznaczyć dziedzinę funkcji z tych przykładów: 1) y=log(−x)−
1
x+5
2) y=
1
log(1−x)
+
√
2+x
3) y=
1
2lnx+1
4) y=
√
2lnx−1
23 paź 18:14