matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
help:
oblicz miejsce zerowe funkcji: f(x)=
√
3−x
− 3
√
x+1
23 paź 17:50
Eta:
D
f
: 3−x≥0 i x+1≥0 ⇒ x€ <−1,3> f(x)=0 ⇔
√
3−x
=3
√
x+1
|
2
3−x= 9(x+1) dokończ .........
23 paź 17:58
help:
3−x=9x+9 10x=−6 x=− 3/5
23 paź 18:03