matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza: Rozwiązać równaniie
Ronix:
2
3x
* 7
x−2
= 4
x+1
23 paź 17:06
aniabb:
2
3x
*7
x−2
=1
2
2x+2
2
x−2
*7
x−2
=1 14
x−2
=14
0
x−2=0 x=2
23 paź 17:12
Ronix:
Dzięki
23 paź 17:21