matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
prosi:
Zapiszemy liczbę √6+4√2 w prostszej postaci: √6+4√2 = √4+4√2+2 = √22+2*2*2√2+(√2)2 = √(2+√22) nie rozumiem czemu wychodzi to: √(2+√22) z tego: √22+2*2*2√2+(√2)2
23 paź 16:57